Omakotitalo, Pirjo Muranen

Huippuhiihtäjän talo komeasti maaliin

Suomalaisen huippuhiihtäjän Pirjo (os. Manninen) ja hänen puolisonsa Ville Murasen unelmakoti valmistui keväällä 2016 kauniille aurinkoiselle tontille Rovaniemelle, Pirjon synnyinsijoille. Rakennuttajana toimi Kastelli-talot Oy, ja Terawatt vastasi kohteen LVI- ja sähkösuunnittelusta ja toteutuksesta.

Projektin aloitus

Pirjo ja Ville säästivät projektissa tontin etsinnän vaivan, sillä Pirjolla oli hiihtovuosilta kaunis palkintotontti odottamassa mieluisassa paikassa.  Muraset pääsivätkin suoraan asiaan, uuden kodin suunnitteluvaiheeseen. Pariskunnan sukulainen, arkkitehti, piirsi kodin pohjan, ja muuten talo tilattiin Kastellilta ”avaimet käteen” -periaatteella. Talossa on avaruutta, kauniita yksityiskohtia ja arkea helpottavia ratkaisuja.

Pirjo kertoo: ”Olemme aiemminkin asuneet omakotitalossa, joten oli helppoa lähteä miettimään, mitä uudelta kodilta toivomme ja mitä emme halua. Kaikessa lähtökohtana oli toimivuus, tietenkään ulkonäköä unohtamatta”.  Erityisesti valaistukseen panostettiin, ja kodissa onkin kauniita ja energiatehokkaita LED-valoja. Energiatehokkuutta mietittiin muutenkin, siksi Muraset päätyivät maalämpöön.

Toteutus

Terawattiin talotekniikan toimittajana he päätyivät rakennusliikkeen suosituksesta.

”Toteutimme projektin pitkälti ”etänä”, suurin osa suunnittelusta tapahtui puhelimen ja sähköpostin välityksellä. Oli loistavaa, että Terawatt ja Kastelli työstivät projektia yhdessä, kaikki tunsivat toisensa ja toistensa työtavat. Kommunikointi oli sujuvaa ja selkeätä”, Pirjo kiittelee Villen nyökytellessä taustalla. Hän jatkaa: ”Ehkä olimme onnekkaita, mutta mitään suurempia yllätyksiä ei matkan varrelle osunut, kaikki sujui kuten sovittu ja ennen kaikkea aikataulussa. Se oli meille kahden pienen lapsen kanssa erittäin tärkeää”.

”Suosittelen mielelläni Terawattia kumppaniksi rakennusprojekteihin, kaikesta tekemisestä paistoi työnilo, vankka osaaminen ja ammattiylpeys”.

The Happy End

Kaiken kaikkiaan projekti oli koko perheelle positiivinen kokemus ja saatiin luistavasti ajallaan maaliin. Pirjo sanookin lopuksi: ”Koko urakoitsijaporukkaa voi vain kiittää siitä, kuinka jouhevasti asiat sujuivat. Tässä kodissa tulemme toivottavasti viipymään ja viihtymään pitkän aikaa.”

< Näytä kaikki referenssit