Mittakodit Oy, Ari Kangasniemi

Mittakodit Oy on vuonna 2005 perustettu rakennusalan yritys, joka tekee rivi-, pari- ja omakotitaloja pääkaupunkiseudulla. Yritys hyödyntää työmaillaan runsaasti eri aliurakoitsijoita, ja sähkötöiden teettämisessä Mittakodit on luottanut jo seitsemän vuoden ajan Terawatt Oy:hyn.

Tällä hetkellä ollaan Espoon Pohjois-Tapiolassa, jonne Mittakodit rakentaa kolmea omakotitaloa. Yrityksen käyttämät aliurakoitsijat ovat 80 prosenttisesti aina samoja. Hyväksi todetut ovat siivilöityneet hiljalleen, ja Terawatt on näistä jäljelle jääneistä tekijöistä yksi.

– Parhaat ja luotettavimmat ovat jääneet, ja yritämme käyttää heitä mahdollisimman paljon. Tykästyimme Terawattin ratkaisukeskeisyyteen – he lähtivät alusta alkaen hakemaan hyvää lopputulosta. Yrityksellä on tahtotila päästä asioissa eteenpäin, Mittakodit Oy:n toimitusjohtaja Ari Kangasniemi kertoo.

Ammattitaitoisia työntekijöitä

Terawattissa on vakuuttanut yrityksen palvelualttius ja ratkaisukeskeisyys. Työmaat saatetaan loppuun yrittäjämäisellä asenteella. Työntekijät ovat nuoria, mutta taitavia.

– Vaikka he ovat nuoria poikia, niin he ovat ammattitaitoisia ja heillä on yrittäjämäistä asennetta sekä ratkaisukeskeisyyttä. Arvostan tällaista todella paljon, Kangasniemi sanoo.

Mittakodin kohteissa asiakkaat pääsevät halutessaan vaikuttamaan hyvin paljon työn lopputulokseen. Terawatt tekee itse asiakkaan kanssa tarvittavat muutostyöt alkuperäisiin suunnitelmiin.

– Esimerkiksi tällä työmaalla Terawatt tekee kaikki sähköön liittyvät asiat tonttijohdosta valokatkaisijoihin ja pistorasioihin. Tarpeeksi ajoissa liikkeellä ollessaan saa varmasti haluamansa ratkaisut sähköjen osalta, Kangasniemi kertoo.

Poikkeukselliset suositukset myös muille

Terawattin ja Mittakotien yhteistyö on hioutunut sellaiseksi, että yritykset ymmärtävät toisiaan. Jos yritykset ovat samalla aaltopituudella, on lopputulos niin urakoitsijalle kuin aliurakoitsijalle taloudellisesti järkevä.

– Yleensä kun aliurakoitsijoita valitaan, mielletään hinta oleellisimmaksi asiaksi. Oikeasti kokonaisuudessa hinta kyllä vaikuttaa, mutta jouhevuus on se asia, mikä tuottaa suuria säästöjä, Kangasniemi toteaa.

– Rakennusalalla on aika uskaliasta suositella aliurakoitsijoita, koska rahalliset panokset voivat olla isoja. Terawattia olemme kuitenkin uskaltaneet suositella useampaan kertaan, koska olemme olleet aidosti tyytyväisiä saamaamme palveluun, hän sanoo lopuksi.

< Näytä kaikki referenssit