fbpx
debug, 72066

Yhdessä onnistuminen

Katsaus Terawattin vuoteen 2023

Systemaattinen työ asiakas- ja henkilöstökokemuksen parantamiseksi tuotti tulosta vuonna 2023

Vuosi 2023 oli Terawattille markkinaympäristön nopeasta muutoksesta huolimatta onnistunut. Yhtiö kasvatti liikevaihtoa ja paransi kannattavuuttaan. Onnistumisen kulmakivenä toimivat systemaattiset panostukset laatuun sekä asiakas- ja henkilöstökokemukseen.

”On mukava nähdä, että työ tuottaa tulosta. Terawattin tehtävä on auttaa asiakkaitamme onnistumaan, mikä tarkoittaa, että laadusta emme voi tinkiä. Parasta laatua voimme tarjota pitämällä työntekijöistämme huolta, sillä tiedämme henkilöstökokemuksen vaikuttavan suoraan asiakaskokemukseen. Haluankin kiittää koko henkilöstöä sitoutumisesta sekä yrittäjämäisestä asenteesta. Kiitos myös asiakkaillemme luottamuksesta”, toteaa Terawattin toimitusjohtaja Lasse Impiö.

Markkinaympäristö nopeassa muutoksessa

Vuonna 2022 alkanut asuntorakentamisen hiljeneminen on vaikuttanut myös Terawattin asiakkaisiin, ja uudet asuntoaloitukset ovat olleet vähäisiä.

”Olemme kyenneet muuttamaan painopistettämme kohti erilaisia toimitilahankkeita, joissa olemme saaneet merkittäviä onnistumisia, kuten Onnisen uuden logistiikkakeskuksen sähköurakan Hyvinkäällä. Keskeistä muutoksen onnistumisessa on, että olemme kyenneet tarjoamaan asiakkaillemme apua jo hankekehitys- ja suunnittelupöydältä alkaen”, toteaa Impiö.

Kokoluokassaan Onnisen logistiikkakeskus ”Onnela” on omissa sfääreissään: lattiapinta-alaa on huimat 85 000 neliötä ja rakennus otetaan käyttöön vuoden 2025 lopussa.

”Hanke on hyvä osoitus siitä, että meihin luotetaan. Kykenemme toteuttamaan valtakunnallisella tasolla merkittäviä ja laajoja hankkeita”, Impiö kommentoi.

Sähköistyminen ja vihreä siirtymä luovat mahdollisuuksia tulevaisuudessa

Terawatt ennakoi asuntorakentamisen pysyvän edelleen matalalla tasolla vuosina 2024 ja 2025.

Erikoistuminen toimitilahankkeisiin, kuten vaativien logistiikkakeskuksien sähköurakointiin, ovat mahdollistamassa kasvua vuonna 2024. Myös linjasaneerauksien sähköurakointi sekä kasvussa olevat taloyhtiöiden ja kiinteistöjen energiaremontit ovat tärkeä osa tulevien vuosien tulosta.

Vuonna 2023 alkaneet panostukset aurinkovoiman ja energian varastointiratkaisujen urakointiin näkyvät jo tilauskirjoissa.

”Terawatt on mukana rakentamassa yhtä Suomen suurimmista aurinkovoimaloista Utajärvelle. Tavoitteemme on olla varteenotettava kumppani suurien aurinkovoimahankkeiden sähköurakointiin, ja tähän meillä on hyvät edellytykset”, toteaa yhtiön tekninen johtaja, perustajaosakas Hannes Kokko.

Laatu ja vastuullisuus keskiössä vuonna 2024

Vuosi 2024 on Terawattille juhlavuosi, sillä yhtiö täyttää komeat 20 vuotta. Vuoden teemaksi on valittu tavoite olla ketterästi laadukas. Myös vastuullisuustyö on vuoden aikana esillä tärkeänä kehityskohteena.

”Tulemme vuoden aikana panostamaan voimakkaasti laadunhallintaan ja vastuullisuustyöhön. Pääurakoitsijakumppanimme ovat vastuullisuusteeman kanssa jo pitkällä, ja haluamme osaltamme olla rakentamassa kestävämpää huomista”, toteaa Impiö.

Terawattin vuosi 2023 lukuina

Liikevaihto 2023

19,9 M€ (+33,7%)

Henkilöstöä 2023

94 henkeä

NPS 2023

78

e-NPS 2023

62

Liikevoitto 2023

1,74 M€ (9%)

Lisätiedot ja tiedustelut

Lasse Impiö

Toimitusjohtaja
040 450 7023